| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
isalinno
|
Postano: ned vel 07, 2010 4:14 pm Naslov: |
|
|
| Pitanje:Budući se svi predstavaljmo određenim pseudonimima, da li bi bilo bolje da se svi starno predstavimo, kako ne bi bilo bi lažne skromnosti niti lažnog dizanja u nebo?
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
Pridružen/a: 25. 06. 2006. Postovi: 4129 Lokacija: Plomin (Istra)
|
Postano: ned vel 07, 2010 4:17 pm Naslov: |
|
|
| isalinno je napisao/la: |
| Pitanje:Budući se svi predstavaljmo određenim pseudonimima, da li bi bilo bolje da se svi starno predstavimo, kako ne bi bilo bi lažne skromnosti niti lažnog dizanja u nebo? |
Moji se znaju svi podaci ali ostalima ne preporučam jer će postati žrtve mnogih zlobnika i velikog dijela opasne balavurdije, a ima ih kod nas poprilično.
|
|
| [Vrh] |
|
petar3petar
|
Postano: ned vel 07, 2010 5:53 pm Naslov: |
|
|
Slažem se da svi nastupamo sa pseudonimom zbog onoga što je Spider spomenuo.
Ne slažem se da diskutiramo o bilo ćemu drugom već o glazbenim temema, konkretno ovdje o harmonikama.
Guerrini Profesional 4 je dugmetarska harmonika s duplpm kabinom urađena na 49 klapni, dakle punih četiri oktave. To joj povečava gabarite pa je stoga velika i teška. Što se tiće kvalitete izrade smatram je jako dobrom. Dugmetaraši više vole Guerrinijev model Šampion jer je urađena na 43 klapne te je manja i lakša, pa je zbog toga Šampionka znatno skuplja u ponudi od modela Profesional. Tonovi su u njoj vrhunski.
Ne znam kako ste prošli, ne znam u kojemu smislu to pišete.
Što se tiće ostalih harmonika sve su dobre ako su dobre ispale. Beltunu smatram jednom od najboljih tehnički i tonski jedino mi se neke stvari na njezinoj vanjštini ne sviđaju. U krugu dobrih poznavaoca harmonika Beltuna i Excelsior se smatraju najpreciznije urađenim harmonikama u smislu da ako promatrate 100 harmonika da je globalna razlika najmanja.
Viktorija svoje harmonike prodaje uglavnom na japansko i američko tržište. Danas svaki od proizvođača može napraviti jednako dobru ili jednako lošu harmoniku jer se harmonika ne proizvodi na naćin kao do sredine 80-tih godina.
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
|
Postano: pon vel 08, 2010 11:46 am Naslov: |
|
|
petar3petar, sigurno da je cilj da se piše o opremi, ali kada netko postavi ovakvo pitanje "odlučio sam kupiti kvalitetnu harmoniku no budući da nemam iskustva oko toga odlućio sam se obratiti vama na ovom forumu" kao što nam je postavljeno na početku, kako da odgovorimo, ako nam ne daje nikakve podatke i nakon par postova počinje nas učiti što je harmonika a bogme i životu i teorijama da uvijek postoji bolje što nije istina. Postoje plafoni i poznavaoci ih znaju.
Stoga kada netko postavlja pitanja morati ću posebno napisati osnovno što kupac mora navesti a to je
-sa koliko novca raspolaže
-za kakvu uporabnu namjenu mu je harmonika
-kakvu vrstu glazbu će svirati
-da li će svirati sam ili sa pratnjom ili i jedno i drugo
-da li je početnik ili napradan i koliko napredan
-kakve su njegove želje
-treba pitati gdje može kupiti predloženi predmet
Nadopunite me kako bismo svi skupa utvrdili smjernice. Iz gore navedenog može se izabrati u cijenovnom rangu i namjeni tako da se može pisati o težini, izdržljivosti i slično.
Naša rasprava se proširila na harmonike od 100 do 6000 eura, pa kada nismo znali kamo, onda je najpogodnije napadati članove i učiti ih kakvi trebaju biti profesionalci, amateri i naturati im što moraju ili ne moraju znati. Te stvari su nevažne. Totalni laik može utvrditi kada nešto ne valja čak i bez da zna svirati.
Zadnja promjena: Spider1; pon vel 08, 2010 12:56 pm; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
| [Vrh] |
|
isalinno
|
Postano: pon vel 08, 2010 11:56 am Naslov: |
|
|
Prije svega više se ne bavim aktivnim sviranjem, no bez obzira na to volim "dobar isntrument".
Trebam instrumnet višenamjenski (malo teže), u cijenonom razredu do 4000€, u pogledu tehnike sviranja čisti prosjek.
Prednost punoća zvuka, i dobra tehnika, a marka potpunio nebitna stvar.
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
|
Postano: pon vel 08, 2010 12:17 pm Naslov: |
|
|
| bitno pitanje: za koju vrstu glazbe?
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
|
Postano: pon vel 08, 2010 12:20 pm Naslov: |
|
|
Prije svega više se ne bavim aktivnim sviranjem, no bez obzira na to volim "dobar isntrument".
Trebam instrumnet višenamjenski (malo teže), u cijenonom razredu do 4000€, u pogledu tehnike sviranja čisti prosjek.
Prednost punoća zvuka, i dobra tehnika, a marka potpunio nebitna stvar. |
Apsolutno prije svega otići kod Mogera i isprobati što ima.
Zadnja promjena: Spider1; sri vel 10, 2010 9:21 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh] |
|
KUM
|
Postano: pon vel 08, 2010 12:37 pm Naslov: |
|
|
Ako netko i ne postavi sva pitanja kako ste to specificirali, ne moramo prema njemu biti arogantni već ga uputiti kako da postupi. Slažem se sa svim stavkama koje ste naveli a koje bi kupac morao istaknuti da bi dobio što bolju informaciju.
Već smo pisali i otme da i u Hrvatskoj ima ljudi kod kojih se može, bez sumnje u prevaru, otići pogladati i kupiti harmonika ili dobiti odgovarajući servis.
_________________ KUM
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
|
Postano: pon vel 08, 2010 12:50 pm Naslov: |
|
|
Naravno i o tim ljudima koji imaju firme treba pisati a ne tražiti prevarante i pisati o njima. Treba pisati gdje se može kupiti legalno određeni proizvod, a ne o onima koji traže novac i zbrišu. Takvi neka trguju međusobno. Najveći problem što smo mi kao društvo iskvareni i kupiti ćemo od najvećeg lopova samo da bi bilo jeftinije.
Slažem se i s time da neiskusan niti ne zna postaviti pitanje ali se ne slažem kada mu netko odgovara sa "ti ništa ne znaš" jer on i pita zato što ne zna.
Odličan prijedlog si dao, treba kupac pitati i gdje kupiti to što želi.
Servis se podrazumijeva sam po sebi, zakon je propisao da trgovac mora imati servis. Kupnja od građana je vlastiti rizik, ne možeš mu ništa ni po zakonu.
|
|
| [Vrh] |
|
mogerpeti
|
Postano: pon vel 08, 2010 10:54 pm Naslov: |
|
|
Prednost punoća zvuka, i dobra tehnika, a marka potpunio nebitna stvar. |
Gospodine ako trazite vrhunsku harmoniku univerzalnu za mnogo stila glazbe onda je to Scandalli LX model.
http://www.scandalli.com/prodottidett_standard_10.html
Taj model je duplo kabinska i peteroglasna i u desnoj strani.Ona je napravljena i za visenamjensku svirku od klasike pa jazz ili francuski muset pa svabski muset sve do narodne ili cirilice.Ona ima peti glas koji nosi jaci tremolo i ima registar koji to zatvara ili otvara a to je za potrebu ako svirate narodnu glazbu onda zatvorite taj peti glas i imate 13 registara boja tonova za to ako otvorite onda jos 13 drugih boja recimo za slovenske polke ili francuski muset itd.
Harmonika je vrhunski model i Scandalli kao i marka vrhunska samo je skuplji od limita vasega sto ste naveli.
Probajte taj model necete se zaliti na nju.
Pozdrav...
_________________ PETROMAESTRO
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
|
|
| [Vrh] |
|
mogerpeti
|
Postano: uto vel 09, 2010 9:46 am Naslov: |
|
|
Uredu gospodine Spideru.
Ako nemozemo ozbiljno onda ostavimo malo bezvezno prepucavanje.
Nije tu nitko udaren (tebe neznam!!!) samo djelimo misljenja o harmonikama i tehnickim osobinama harmonika idt.
I za tvoj welrmeister sam zato pisao da je to pocetni instrument i dobar za ucenje a za nastupe i ozbiljnije svirke nije dobar a narocito onaj od 80 basa jel ona ima i manje tipki pa se ni srednjo amaterski nemose odraditi pravilno dosta kompozicija mislim i na 41 tipku sto je potrebno.
A harmonike su i za uciti najbolje od 72 ili 96 basa jel su one sa 6 redi a one od 80 ili 60 basa su sa 5 redi.
To su prave cinjenice i svejedno to pisao ja ili Marjan Krajna itd.
Pozdrav...
_________________ PETROMAESTRO
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
|
Postano: sri vel 10, 2010 9:19 am Naslov: |
|
|
Weltmeister Stela uz dužno poštovanje prema majstoru nije instrument za učenje i ne dolazi u obzir da se prepirem i i ulazim u pitanje kompetencije. Ja sam kao dijete učio na njoj svirati 4 godine i znam koliko mi je bila teška prema harmonikama koje su imali drugi. Ako želiš svoje dijete uništiti kupi mu stari weltmeister. Prešao sam na klavir i orgulje upravo zato što fizički nisam mogao vladati tim instrumentom, a tehnički sam bio iznad njegovih mogućnosti. Dužina klavijature je zaista mala za nešto ozbiljno.
U mogućnosti sam ponuditi harmonike od prijatelja sve servisirane većina u vrijednosti 2-3000 kuna. Bez obzira klavirke, kromatske ili dijatonke.
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
|
Postano: sri vel 10, 2010 9:23 am Naslov: |
|
|
| KUM je napisao/la: |
Ako netko i ne postavi sva pitanja kako ste to specificirali, ne moramo prema njemu biti arogantni već ga uputiti kako da postupi. Slažem se sa svim stavkama koje ste naveli a koje bi kupac morao istaknuti da bi dobio što bolju informaciju.
Već smo pisali i otme da i u Hrvatskoj ima ljudi kod kojih se može, bez sumnje u prevaru, otići pogladati i kupiti harmonika ili dobiti odgovarajući servis. |
Ja ti ne preporučam nikog ako nema firmu. Od preprodavača možeš proći nešto bolje jedini preko zajedničkog dobrog prijatelja, drukčije ne.
|
|
| [Vrh] |
|
Spider1
|
Postano: sri vel 10, 2010 1:22 pm Naslov: |
|
|
| Danas sa doznao da jedni svatovi ne žele da im sviraju synthesizeri nego hoće harmoniku. Pozdravljam takvu želju, ali zar tržište mora tražiti od klavijaturista da budu bolji i autentičniji da bi oni to i bili.
|
|
| [Vrh] |
|
|