Forum Glazbenog oglasnika
Login Registracija FAQ Članstvo Pretražnik Forum Glazbenog oglasnika

RUŠENJE CIJENE OD STRANE DJ. I OSTALIH "MUZIČARA"
Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6

Započni novu temu   Odgovori na temu    Forum Glazbenog oglasnika » Ostalo
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
tani

PostPostano: sub sij 23, 2010 3:14 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Nadam se samo jednom u ovoj našoj domovini da će valjda proć taj trend kad tad i da će napokon glazbenici imati status kakav zaslužuju jer ako je neko fakultetski obrazovan i za to je hvala bogu bubao onda je u redu da i njegovo znanje vrijedi.
Poštivanje i svih onih koji nisu završili muzičke akademije ali su svojim radom i trudom (mislim na svakodnevno vježbanje) zavrijedili da ih se poštuje. A to što se tiče mladenaca vjeruj mi da se vodi borba iz subote u subotu ali nema veze ja svoju cijenu imam odnosno moj band i nećemo se spuštat na nikakve cijene koje nisu korektne pa makar sjedili u garaži i svirali za sebe,a preživjet će se bilo je i težih dana.
I na kraju pozdrav dj i vi morate radit samo nekad ste˝svirali˝u diskotekama pa mislim da vam je tamo i mjesto.

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Spider1

PostPostano: sub sij 23, 2010 3:49 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

silvestar je napisao/la:
i.Ja mislim da nema tog dua ili tria koji će napraviti bolju atmosferu na nekoj fešti od nekog malo boljeg i uvježbanog banda..Ne želim nikog uvrijediti ,ali to je jednostavno tako.Pa ćim pogledaš na stage i vidiš gitari i sint i ništa više,to već na sam pogled djeluje tužno.Ne kažem to zato jer ja sviram bas,već zato što bina bez bubnjeva,klavijatura,gitara mikrofona nije kompletna.eto toliko.

Krivo misliš i to jako, svi mi sa riječkog područja znama da će Extra Robi i Prco napraviti bolji štimung nego bilo koji band u hrvatskoj a samo su dvojica. Da ne pričam što može Mario Batifiaca (Bele udovica) sam i sa bandim, skroz sporedno. Postoje ljudi koji su rođeni zabavljači i sporedno je koliko je članova.

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Spider1

PostPostano: sub sij 23, 2010 4:06 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Vidim da ima ljudi koji razumiju situaciju pa big rekao kako je u Istri. Najam vjenčanice košta 7000kn, foto album kojeg uglavnom radi amater fotograf košta 5000kn i oni ne raspravljaju o cijeni. Glazbenici raspravljaju i sami su si srivi za situaciju u dobroj mjeri. Namaš što raspravljati, registraš djelatnost i imaš cjenik. Za mene je start-stop svirač i dj jedno te isto. Svjedok sam da se i prema njima glazbenici ponašaju u rukavicama umjesto da im kažu kao Spider, nemaš pojma, odi čuvat ovce. Dajte recite koliko ima ljudi koji ovako kažu otvoreno.
Što se tiče zvuka klavijatura i laik čuje da smo u HR zastranilu već 20 godina i da im ton ne valja. Na snimkama je čisto smeče od zvuka, u zadnjih 10 godina samo jednog sam čuo a da zna koristiti Leslie i pedalu i da koristi mono klavir bez tone reverba i bez stringsa.
Ukinuo bih kod nas klavijature zauvijek iako ih sviram.
Upravo tipkači su ti koji puštaju ritmove, koriste start stop, miješaju 100 zvukova koji se prirodno ne miješaju.
Nedavno sam imao prilike slušati koncert odsviran u živo na Korgu trinity, ja bih zapalio i njega i njegovu akademsku diplomu ako svira klasiku na tome. Nema elementarnog znanja pa nema ni dobro odsvirane svadbe. Bez iznimke.

[Vrh]
Anton

PostPostano: sub sij 23, 2010 6:26 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Spider1 je napisao/la:
silvestar je napisao/la:
i.Ja mislim da nema tog dua ili tria koji će napraviti bolju atmosferu na nekoj fešti od nekog malo boljeg i uvježbanog banda..Ne želim nikog uvrijediti ,ali to je jednostavno tako.Pa ćim pogledaš na stage i vidiš gitari i sint i ništa više,to već na sam pogled djeluje tužno.Ne kažem to zato jer ja sviram bas,već zato što bina bez bubnjeva,klavijatura,gitara mikrofona nije kompletna.eto toliko.

Krivo misliš i to jako, svi mi sa riječkog područja znama da će Extra Robi i Prco napraviti bolji štimung nego bilo koji band u hrvatskoj a samo su dvojica. Da ne pričam što može Mario Batifiaca (Bele udovica) sam i sa bandim, skroz sporedno. Postoje ljudi koji su rođeni zabavljači i sporedno je koliko je članova.
Znam ljude o kojima pričaš i ti je točno!Posao glazbenika na svadbi je prije svega dobro zabaviti ljude i to je ono najvažnije,a glazbeno umijeće se valjda podrazumijeva...ljudi koji znaju svoj posao napravit će dobru atmosferu i kao duo,trio ili bend što je,ponavljam,u tom poslu najvažnije.

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Spider1

PostPostano: pon sij 25, 2010 12:00 am    Naslov: Citiraj i odgovori

Več kada me neki pitaju na koga mislim da dobro svira klavijature, to je onaj koji je svirao pratećem bandu Dado Topića, Zdenke Kovačiček, u coti g4 mislim da se zove Danko Krznarić, jedini koji može u svijet radi načina sviranja, ostali su školski pianisti pa makar bili i dobri, ali zvuk im je loš pa da su i na najboljem instrumentu jer ga ne koriste dobro. Imaju loš pristup tonu. Kod nas klavijaturisti imaju multisemplove, emulatore, ali tona nemaju nigdje.

[Vrh]
silvestar

PostPostano: pon sij 25, 2010 9:06 am    Naslov: Citiraj i odgovori

Slažem se Anotne sa tobom i Spiderom,ali ove primjere koje ste naveli su više iznimka,nego pravilo.Mogu reći da sam dosta putovao i bio na raznim mjestima,ali sam vidio tolikol malo kvalitete,da se mogu nabrojati na prste jedne ruke,ili malo više.Odnos kvalitetnih i nekvalitetnih bandova i onih koji rade dobro je ipak veći,u odnosu na duete ili trio.I to sam vidio uglavom vani.Kod nas mi je ostao jedan trio iz Dubrovnika.Zato sam rekao da mislim da ipak band koji imalo korektno radi naparvit će bolju atmosfreu na nekoj fešti od dueta.

virtuoso

PostPostano: pon sij 25, 2010 1:13 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Gdje si vidio taj trio u Dubrovniku?

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Spider1

PostPostano: pon sij 25, 2010 1:37 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

silvestar, pusti što je vani što je ovdje. Vani je uglavnom regulirano i puno se radi na povjerenje. Nitko vani ne nudi kvalitetu pa kada ugovori, traži članove banda. Ovdje je normalna stvar da se za 1000 kn ne zna da li će basista doći svirati ili neće, a da li ćeš kao band postojati idući tjedan to je lutrija. Ljudi su bez odgovornosti.
Ako spominjemo kako je vani dati ću ti primjer. Ova firma http://www.masottiamps.com/amplification.htm radila je pedalice sa efektima u vrijeme kada sam ja radio boxeve za studijska snimanja. Njegovo tržište grabilo je pedale samo zato što su talijanske domaće i čovjek se razvijao, dok sam ja domaće tržište morao uvjeravati da i kada bih radio loš proizvod, on ipak dobiva dobar zvučnik, dobiva nešto a ne ništa. Dakle ne može biti prevaren. Masotti se razvio i proizvodi pojačala cijenom od preko 2000 eura, a Spider i dalje mora uvjeravati kupca da neće biti prevaren uza sve to što nema prevarenog kupca.
Velika je razlika ne samo u ponudi nego i u potražnji. Isto je za sviranje.
Posuditi vjenčanicu za 7000 je normalno jer se vidi na slici, za glazbu kažu: pa ni na drugim svadbama nije bolje, što je istina.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Forum Glazbenog oglasnika » Ostalo Vremenska zona: GMT + 01:00.
Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 6 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.